Lauwersmeer- en waddenfietstocht trekt record aantal deelnemers.


Lauwersmeer- en waddenfietstocht trekt record aantal deelnemers.

Dokkum - Zaterdag 1 juni organiseerde Lionsclub Dokkum-Bonifatius voor de 3e keer de 
Lauwersmeer- en waddenfietstocht. Er deed een recordaantal van 461 deelnemers mee.

Er kon gestart worden in Dokkum of Zoutkamp. De tocht is geschikt voor iedereen en elke fiets: racefiets, elektrische fiets, toerfiets, MTB, stadsfiets, etc. Een prachtige route langs de Wadden en door het Lauwersmeergebied. De deelnemers kunnen kiezen uit een route van 65km of 100km. De deelnemers hebben samen met de sponsoren een mooi bedrag bijenkaar gebracht voor het goede doel.

Dit jaar was het goede doel de Beleeftafel voor de Omloop in Dokkum. De Omloop is voor ouderen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Samen met specialisten begeleiden de medewerkers hen bij het proces van ouder worden, zowel op psychisch als lichamelijk vlak. Dagbesteding vindt plaats in de woning. Gezelligheid staat daarbij voorop.

Theaterkerk Nes was opnieuw één van de stempelposten en officiële pauzeplaats. De fietsers van de 100 kilometer-route konden zo even de benen strekken, genieten van een gratis kop koffie/thee met appelgebak en desgewenst gebruik maken van het toilet. Ook was er een open podium, voor wie wilde, kon hier zijn of haar talenten laten zien.

Ook de 65 kilometer-fietsers kwamen enkele goedverzorgde pauzeplaatsen tegen. Dit is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met lokale sponsoren.

Lionsclub Dokkum- Bonifatius kijkt terug op een zeer geslaagde editie van de fietstocht. Voor 2020 staat de fietstocht opnieuw op de agenda en wel op de zaterdag na Hemelvaart (23-5-2020).