Zalmactie in Dokkum voor Stichting Altijd Doen

Zalmactie in Dokkum voor Stichting Altijd Doen
Vanaf eind november loopt in Dokkum een Zalmactie: iedereen kan warm en koud gerookte zalm kopen voor het goede doel. De opbrengst komt geheel ten goede aan de activiteiten van de Stichting Altijd Doen. Initiatiefnemer van de Zalmactie is Lionsclub Dokkum Bonifatius.

Organisator Edwin de Vries: “Door het jaar heen helpen we bij en mede-organiseren we verschillende activiteiten voor het goede doel, zoals bij de Lauwersmeerfietstocht en de Dockumer Granaet Rally. Rond de Kerst hebben we altijd een inzamelingsactie. We wilden nu eens iets anders doen. Zo kwamen we op de verkoop van zalm. Een gezond product via een lokale leverancier. Het mooie van deze actie en het gekozen doel is dat de opbrengst volledig terecht komt waar het nodig is.”
Stichting Altijd Doen
De organisatie van de Zalmactie heeft in Stichting Altijd Doen een mooi en passend doel gevonden. Stichting Altijd Doen is een organisatie die in 2006 in het leven is geroepen door een groep enthousiaste Dokkumers die graag iets extra`s wilden doen voor die mensen die het in het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk hebben. De stichting organiseert onder andere een kerstdiner met entertainment en in de zomer een vakantiedag voor hun doelgroep. 
Actief op de Kerstfair 13 december
De organisatie van de Zalmactie is met een verkoopstand aanwezig op de Kerstfair in Dokkum op vrijdag 13 december. Edwin: “Dat is een mooie gelegenheid voor ons om te verkopen. Je kunt dan langskomen te proeven. En je kunt uiteraard de voorverpakte warm en koud gerookte zalm kopen voor het goede doel. De vertegenwoordigers van de Stichting Altijd Doen zijn dan ook aanwezig om te helpen en te vertellen over hun activiteiten.”
Nu bestellen, levering voor Kerst
De voorverkoop voor de Zalmactie is per direct gestart. De organisatie gaat met lijsten rond en u kunt een mail sturen. De prijzen bedragen: zalm warm gerookt (200 gram) voor 7 euro en zalm koud gerookt (100 gram) voor 4 euro. Als je bestelt in de voorverkoop, zorgt de organisatie ervoor dat je vlak voor Kerst de zalm in huis hebt. Het is ook mogelijk als bedrijf in grotere aantallen te bestellen, bijvoorbeeld voor uw kerstpakket. 
Nadere info en bestellingen: zalmactie@lionsclubdokkum.nl.